(Приймально-діагностичне відділення)
(Травмпункт)
(Реєстратура)
(Жіноча консультація)

Всесвітній день боротьби з туберкульозом, 24 березня 2024р.

"Так! Ми можемо ліквідувати туберкульоз!" – як і минулого року, Всесвітній день боротьби з туберкульозом (24 березня) проходитиме під таким  девізом.  Туберкульоз,  як і раніше, залишається одним із найбільш смертоносних захворювань у світі  і в останні роки відзначається тривожне зростання кількості випадків туберкульозу з лікарською стійкістю.

За даними Центру громадського здоров'я, у 2023 році в Україні зареєстрували    19 851 випадок  захворювання на туберкульоз, зокрема 639 дітей віком 0–14 років і 196 підлітків віком 15–17 років.

За даними КНП «Обласний клінічний  протитуберкульозний диспансер»  м.Слов'янськ,  у 2023 році в нашому місті  зареєстровано  30 випадків захворювання на туберкульоз, що на  17 більше ніж у 2022 році(зареєстровано 13 випадків). Всі хворі дорослого віку.  Вперше виявлено туберкульоз  у 27  осіб, 1 випадок – позалегеневий.

Основні симптоми захворювання на туберкульоз

- кашель понад 2 тижні
- підвищена втомлюваність та слабкість
- задишка при незначному фізичному навантаженні
- біль в грудній клітині
- підвищена температура тіла (навіть до 37-37,2°С);
- підвищене спітніння, особливо вночі
- зменшення маси тіла з невідомих причин
Якщо ви помітили схожі симптоми у себе чи своїх близьких - якомога швидше зверніться до лікаря! Чим раніше буде розпочато лікування, тим більше шансів на його успіх. Разом зупинимо туберкульоз!

Загальна кількість випадків ко-інфекції (ТБ/ВІЛ) поєднання  туберкульозу та ВІЛ-інфекції – 11 осіб, на 5 випадків більше, ніж у 2022 р.

В Україні всі послуги з виявлення, діагностики та лікування від туберкульозу є безоплатними для пацієнтів. Запровадження нових підходів до лікування, безперервність і покращення доступу до лікування є частиною Державної стратегії розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню.

В нашому місті створені всі умови для обстеження та лікування туберкульозу. Працюють  рентген та  флюорографічний кабінети.

Пацієнти, хворі на туберкульоз, мають змогу отримувати лікування під наглядом лікаря.

ЕТИКЕТ КАШЛЮ

ЗАКРИВАЙТЕ РОТ І НІС ХУСТИНКОЮ
ЗАКРИВАЙТЕ РОТ І НІС ЗГИНОМ ЛІКТЯ
НОСІТЬ ХІРУРГІЧНУ МАСКУ
БЕРЕЖІТЬ НЕ ТІЛЬКИ СЕБЕ, А Й ОТОЧУЮЧИХ. ДОТРИМУЙТЕСЬ ЕЛЕМЕНТАРНИХ ПРАВИЛ ВЗАЄМОПОВАГИ.
Автор:  За матеріалами КЗ «ІА ЦМС та БО м. Слов'янська»
практичний психолог
КНП СМР «Міська  клінічна лікарня  міста   Слов’янська»
Дата: 24/03/2024 р.

Heading

"text text text", - наголосив Aaaaaaaa Бббббббббб.

pppppppppppppp ppppppppppppp ppppppppppp ppppppppppp ppppppppp pppp ppppp ppppppp pppppppp ppppp ppppppp ppppp pppppp ppppppp pppppppp ppppppp

Автор:  Ааааа Ббббббббб
должность должность должность
КНП СМР «Міська  клінічна лікарня  міста   Слов’янська»
Дата: 00/00/2023 р.
"Дякую вам за те, що гідно виконували свій професійний та громадянський обов'язок. Чимало лікарів не чекали жодних розпоряджень, почули про трагедію і вже за лічені хвилини приєднались до колег, що були на робочій зміні. До нас їхали медики зі Слов'янська, Дружківки, Соледару, за операційні столи ставали ті, хто вже на пенсії або просто був у Краматорську по справах. Всі мали одну мету: врятувати якомога більше людських життів", - наголосив Олександр Гончаренко.

Про це повідомляється на сторінці Краматорської міської ради у Фейсбук.

Технический блок - главная страница.
-----------Новини
Наша місія
-----------Історична довідка
-----------Послуги
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.